Stránky

20. 2. 2013

BOM - mesačná deka

Takže začala som nový projekt ;) Mesačná deka - hmm ako vysvetliť ten názov? Každý mesiac sa ušije jeden blok deky. Presnú predlohu na každý blok si sťahujem z netu u jednej kočky. Samozrejme sú to moje milované aplikácie ;) Ušila som už prvé dva bloky a celkovo ich bude 15 kusov takže ešte ma čaká 13 mesiacov :D a budem mať hotovo. Fotku čo vidíte v albume celú je vlastne projekt ako bude vyzerať tá moja, len ja si dám látky aké si praje moje srdiečko. Ak by sa niekto chcel pridať so šitím ku mne tak rada pošlem návod na bloky e-mailom stačí ma kontaktovať ;) Pre predstavu príp. pomoc som vám nafotila presný postup ako robím jeden blok. Pri aplikáciách SITYCH NA STROJI používam ako pomôcku ,,pavučinku,, - vysvetlím pri postupe. Takže idem to krvopotne spísať a opísať a budem sa modliť až sa niekto ku mne pridá so šitím ;) Kľudne pomôžem, poradím, dám aj osobný kurz ak budete mať záujem ;)

BOM deka originál od FatCat, veľkosť deky je 62 x 90 inches ( 157.5cm x 228.6cm ) veľkosť jedného bloku aj s prídavkami na šev je 31.75cm, po zošití veľkosť bloku 30cm.
 
1.Takže začíname. Potrebujeme podkladovú látku 2m/110cm - narezaná na cca 35x35cm, 1 meter pavučinky, zbytkové látky na ryby
2.Pavučinka. Kupujem tu: http://www.patchworkparty.sk/eshop/vatelin-vystuz/vlizeliny-vystuze/2898-vliesofix-lepiva-pavucinka-3489-0-aae042-2 použitie, návod, rady sú v popise produktu + videá! Neviem si predstaviť bez nej prišívať aplikácie ;)
3. Na pavučinku si obkreslíme ( na časť papiera! ) všetky časti ryby.
4. Obstrihneme s prídavkom.
5. Nahrejeme žehličku na stupeň °° a prižehlíme na látky ktoré sme si vybrali na ryby. Samozrejme na rubovú časť!
6. Po nažehlení obstrihneme presne podľa linajok!
7. Nachystané na rybku ;)
9. Na mojej láske mašinke som zvolila steh na aplikácie č. 45
10. Patku si treba zvoliť priesvitnú príp. s otvoreným predom aby sme videli na to kam budú smerovať naše kroky :D
11. Takže máme nazeranú spodnú látku na bloky ( u mňa 35x35cm s prídavkami ) + dieliky na rybky
12. Nastavíme si žehličku na °°°
13. No ešte umenie dívať sa v 3D slniečka moje. Prišívame postupne. Prvé idú časti čo budú na spodu - čiže ich aspoň jeden kraj zakryjeme ďalším dielikom. Takže priložíme si postupne celú rybu a odkladáme z vrchu časi pokiaľ nám neostanú na látke len tie časti ktoré sa nám nedotýkajú iných. Pozor až sa vám nepohnú aby ste ich zle neprišili aby na ne potom pasovali tie vrchné!
14. Opatrne oddelíme papier z pavučinky - ostane iba tá časť na žehlená na látke.
15. Oddelíme papier zo všetkých častí. Ja skôr ako začnem prižehlovať ešte raz si priložím vrchné diely a skontrolujem či sa mi to nepohlo.
16. zažehlím. Moc po tom ,,nebehám,, iba žehličku prikladám.
17. No a ide sa na to :) šijem, pozor oblúčik! zdvihnem patku, otočím látku o milimeter, dám dole patku, šijem dva stehy, oblúčik!, zdvihnem patku posuniem látku dám dole patku šijem tri stehy, oblúčik! :DDDDD .......
19. Prišitá prvá vrstva.
20. Priložím ďalšie časti, dám dole papier z pavučinky.
21. Prižehlím..
22. Postupne prikladám, prižehľujem a prišívam až je hotovo :D
Môj prvý blok:
Môj druhý blok:
Ďalší pribudne v marci ;)





















4 komentáre:

  1. Týý jo... ty sis s tím postupem dala práce:-)
    Rybky jsou fantastické, líbí se mi!
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ala, vyzerá to úžasne, výsledok bude perfektný. Potom sa už len zbaliť k vode a dať deku obdivovať ostatným dovolenkárom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. parádní! těším se na další bločky.

    OdpovedaťOdstrániť